Training

»Hard skills« so tiste veščine in znanja, ki jih neka oseba uporabi, da svoje delo tehnično in dobro opravi. Veliko ljudi zna to zelo dobro.

Vendar, ali imate mehke veščine za učinkovito interakcijo s svojimi sodelavci in strankami? Znate uporabiti te veščine na delovnem mestu in v zasebnem življenju? Ali znate učinkovito komunicirati z različnimi tipi ljudi? Se znate spopadati s stresom? Znate biti učinkovit član tima? Ali razumete zakaj je konflikt med vami in drugo osebo in ali ga lahko poskušate razrešiti? Ali sebi in drugim zastavljate jasne in SMART cilje? Ali ste gospodar svojega časa?

Kaj so mehke veščine

Mehke veščine so vedenjske kompetence in medosebne veščine, ki se imenujejo tudi »people skills«. Kadar jih razvijamo, razvijamo tudi EQ (čustveno inteligenco) in postanemo boljši pri komunikaciji iz oči v oči ter dosegamo bistveno višjo učinkovitost pri stvareh, ki jih želimo doseči.

Teh veščin se po navadi ne uči v šolah in univerzah razen, če se ne odločite študirati predmet, ki je tesno povezan z mehkimi veščinami.

Zaradi tega mehke veščine gradijo osebnost in ne življenjepis. Pomagajo nam v zasebnem in poslovnem življenju, da ustvarimo zdrave, odprte in jasne odnose z drugimi ljudmi.

Na grobo lahko delimo mehke veščine na samoobvladovanje in »people skills«. Veščine samoobvladovanja so samozavedanje, obvladovanje čustev, samozavest, obvladovanje stresa, vztrajnost, potrpežljivost in podobno. »People skills« so komunikacija, predstavitev, veščine podajanja znanj, kot tudi managerske in vodstvene spretnosti, odločnost, mentorske/coaching veščine, veščine medosebnostnih odnosov in podobno.

Kaj ponujamo

Skupaj s kolegi ponujamo individualne in skupinske treninge. Vsebine so bodisi pripravljene vnaprej ali so prikrojene, da ustrezajo vašim specifičnim potrebam. Naše stranke imajo zelo različne zahteve in radi se pogovorimo z njimi preden pričnemo s treningom. Tukaj je samo nekaj primerov.

Posamezniki

Ključne mehke veščine za poslovneže – 15 srečanj (3-4 mesece)

Pri prvem srečanju analiziramo potrebe in cilje klienta in skupaj z njim izdelamo načrt za trening.

Običajno vključujejo ključne veščine v tem paketu procese odločanja, postavljanja ciljev, komunikacije, odločnosti, managementa in vodstvenih temeljev, kreativno reševanje problemov, obvladovanje stresa in razreševanje konfliktov, biti učinkovit član tima in podobno. Srečanja trajajo 75 do 90 minut in vključujejo teorijo, proučevanje primerov, simulacije in še posebej povezave z aktualno situacijo v vašem podjetju.

Zadnja tri srečanja so coaching srečanja znotraj katerih klienti zastavljajo cilje, ki jih želijo doseči z uporabo na novo pridobljenih veščin. S klientom ostanemo v stiku tudi po zaključku formalnega treninga, da jim nudimo podporo za doseganje ciljev.

Vse zgoraj navedene veščine lahko pridobite v specializiranih individualnih tečajih. Vse pa je odvisno od vaših potreb.

training

Skupine

Proces sprejemanja odločitev– dva dni

Kreativno reševanje problemov – en dan

Upravljanje s časom – en dan

Ustna komunikacija – en ali dva dni

Postavljanje ciljev – en dan + 3 individualna coaching srečanja

Odločnost in razreševanje konfliktov – en dan

Ključne mehke veščine za poslovneže – 3 dni

Vse zgoraj navedene veščine lahko pridobite v specializiranih individualnih tečajih. Vse pa je odvisno od vaših potreb.

Želim več informacij

Če potrebujete več informacij ali se zanimate za posamezen tečaj, prosim izpolnite obrazec.